Estás en:
MINTUR actualiza a listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente, así como a listaxe definitiva, para a Convocatoria de Axudas a Proxectos Industriais no Sector Agroalimentario (PERTE AGRO II)
MINTUR actualiza a listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente, así como a listaxe definitiva, para a Convocatoria de Axudas a Proxectos Industriais no Sector Agroalimentario (PERTE AGRO II)
O Ministerio de Industria e Turismo publicou o 28 de maio de 2025, a través da Secretaría de Estado de Industria, actualización da listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente e a listaxe de solicitudes estimadas definitivamente da Convocatoria de Axudas a Proxectos Industriais no Sector Agroalimentario (PERTE AGRO II).
Segundo a convocatoria publicada o 19 de setembro de 2024, cuxo prazo de presentación de solicitudes remaotu o 5 de outubro de 2024, establecendo un orzamento máximo de 100.000.000 €. O 28 de maio de 2025 actualizouse a listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente e publicouse a listaxe de solicitudes estimadas definitivamente. Incluíronse 8 novas entidades na listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente, que recibiron un total de 3.568.035 €. Entre os beneficiarios atópase unha entidade galega (Compañía Española de Algas Marinas (CEAMSA)), que recibiu provisionalmente un total de 439.320 €. A listaxe de solicitudes estimadas definitivamente inclúe un total de 56 proxectos, que recibiron un total de 34.512.437 €. Cómpre sinalar, que non se publicaron os detalles da localización e entidades beneficiarias dos proxectos estimados definitivamente.
En resumo, adxudicáronse provisional e definitivamente un total de 38.080.472 €, o que representa o 38,08 % resolto sobre o total orzamentado. Quedan aínda un 61,92 % dos fondos asignados á convocatoria sen conceder.
O detalle dos 8 novos proxectos incluídos na listaxe de solicitudes estimadas provisionalmente é o seguinte:
| Nome beneficiario | Título Proxecto | CCAA | Total concedido (€) |
| |
| Compañía de Vinos Telmo Rodríguez | Plataforma Integral para la Gestión y Mejora de Procesos en la Industria Vitivinícola | País Vasco | 305.294 |
| |
| Noel Alimentaria | Mejora tecnológica sustancial en el tratamiento de aguas residuales para su reutilización en el propio proceso productivo | Cataluña | 330.420 | ||
| León Sin Gluten | Inversión en Equipos para la producción eficiente de Pan y Bollería Sin Gluten de Alta Calidad. | Madrid | 43.496 | ||
| Unión Martín | Desarrollo de filetes de pescados de alta disponibilidad a base de nuevas soluciones salinas basadas en bacterias lácticas. | Islas Canarias | 409.455 | ||
| Ibercacao | Inversiones para la mejora de la eficiencia energética en la planta de Ibercacao. | Castilla La Mancha | 859.581 | ||
| Jovi Serrano | Nuevas instalaciones energéticamente eficientes para la producción de nuggets y hamburguesas | Andalucía | 883.020 | ||
| Compañía Española de Algas Marinas (CEAMSA) | Adquisición e implementación de nuevos equipos innovadores destinados al incremento del nivel de protección del medio ambiente en el proceso productivo de hidrocoloides | Galicia | 439.320 | ||
| Total concedido de axuda (€) | 3.270.586 | ||||